top of page

 

Gebitscontrole en -behandelingLaat u het gebit van uw huisdier ook goed verzorgen en onderhouden? Honden en katten krijgen gemiddeld vanaf hun 2e a 3e jaar al last van tandsteen en andere ongemakken. Begin daarom op tijd met een goede gebitsverzorging van uw huisdieren. U kunt dan tandbederf voorkomen. Problemen met het gebit kunt u herkennen aan:

 

 

 

  • Slechte adem

  • Niet of moeilijk eten

  • Krabben of schuren aan de snuit

  • Ontstoken tandvlees

  • Bloedend tandvlees

  • Tandsteen op gebit

  • Speeksel uit de bek

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorg ervoor dat het gebit van uw huisdier regelmatig wordt gecontroleerd door uw dierenarts. Dan kan er op tijd worden ingegrepen en ergere problemen zoals het verlies van tanden en kiezen en ontstekingen voorkomen worden.

Als er ontstekingen (en veel tandsteen) in de bek van uw dier zitten dan zullen er bacterien gaan circuleren door het lichaam, deze kunnen neerslaan in bv de nieren of op de hartkleppen met alle nadelige gevolgen vandien. Daarom is het belangrijk tijdig het gebit van uw dier te laten controleren en zonodig te laten schoonmaken.

Ik kan het gebit van uw huisdier controleren, schoonmaken indien nodig extracties uitvoeren. Soms zal het nodig zijn uw dier door te sturen naar een dierenarts die meer gespecialiseerd is in tandheelkunde.

Als u een afspraak wil maken om het gebit van uw dier schoon te laten maken, dan is het noodzakelijk dat u eerst op controle komt om het gebit te laten beoordelen (hoeveel werk het is, of dat u bv doorgestuurd moet worden). Tevens controleert de dierenarts dan het hart om te kijken of uw dier de narcose aankan. Indien daar aanleiding toe is dan kan er een pre-aneasthetisch bloedonderzoek gedaan worden. Als u na deze controle een afspraak maakt voor het gebit dan is de controle gratis, het eventuele bloedonderzoek moet uiteraard wel betaald worden)


dierenartsdenbommel.nl   dierenarts-holistisch.nl   dierenartskomtaanhuis.nl    acupunctuur-voordieren.nl

holistisch,dierenarts,den bommel,dierenartsenpraktijk,goeree overflakkee,acupunctuur,dierenarts aan huis,dierenkliniek,dierenartsenpraktijkoudetonge,dierenkliniekgo,goededierenarts,dierenartspraktijk,dryneedling,  Achthuizen,Den Bommel,Dirksland,Goedereede,Herkingen,Melissant,Middelharnis,Nieuwe-Tonge,Ooltgensplaat,Ouddorp,Oude-Tonge,Sommelsdijk,Stad aan 't Haringvliet,Stellendam,Willemstad,Heijningen,klundert
bottom of page