top of page
titeren;titerbepaling;titersessie;vaccicheck;getiterd;getitert;titer;titertest;titert;vacci-check;fassisi
Titeren Kat
Titeren Hond
Titeren Paard

                                                                              TITEREN

Zoeken nog naar een Titer locatie in Noord Holland omgeving Haarlem Hoofddorp Heemstede Velsen en omgeving Brabant Roosendaal Bergen op Zoom  wie helpt ons als u wat weet stuur een mail naar info@dierenartsdenbommel.nl

Dierenarts en holistisch dierenarts Odette Radier heeft afgelopen jaren duizenden dieren getitert

En al vele honderden pups Odette Radier is een van Nederlands bekendste gecertificeerde VacciCheck® Dierenartsen die titert volgens de laatste richtlijnen en inzichten en behoort tot de top van Nederland waar het op ervaring aankomt hoe te titeren en de uitslag goed te interpreteren en heeft ondertussen al heel veel ervaring opgedaan met titeren van verschillende dierensoorten.

Odette Radier is een van de weinige dierenartsen die de volgende dieren titert honden en puppies  katten en kittens  paarden en pony's en ook de fret.

Dieren eigenaren komen uit het heel Nederland & België en en ook uit het buitenland naar de praktijk toe en onze titersessies.(zie agenda onderaan deze pagina)Odette Radier van Dierenartspraktijk Den Bommel titert bijna dagelijks op haar praktijk.

U krijgt de zelfde dag de uitslag (45min) plus een goede persoonlijke uitleg over titeren van Odette Radier (wij tekenen af voor 3 jaar) dus de gehele titer wordt door Odette Radier afgenomen incl bloed afnemen en de uitslag uitlezen. En niet zoals in sommige andere dierenartspraktijken gebeurt  bloed prikken dan een aantal titers verzamelen in een week en dan via telefoon of mail na een aantal weken de uitslag. Ik geef ook titersessies door het land en lezingen over titeren en titerbepaling.(zie agenda onderaan deze pagina)

 

 

 

 

 

Hond "titeren", er wordt dan een klein beetje bloed afgenomen en daarmee wordt de hoeveelheid antistoffen die de hond op dat moment heeft bepaald mbv een test, de vacci-check. De antistoffen voor hondenziekte, parvo en leverziekte worden bepaald, mochten die nog voldoende zijn, dan hoeft uw dier voor deze ziekten niet gevaccineerd te worden. Mochten de antitsoffen voor 1 of meerdere ziekten niet voldoende zijn, dan kan uw hond hiervoor alsnog gevaccineerd worden. Het is niet mogelijk om alleen tegen Hepatitis of hondeziekte te vaccineren, parvo bestaat wel als afzonderlijk vaccin. Ook kan er bv gekeken worden of uw pup op een leeftijd van bv 16 weken voldoende antistoffen heeft aangemaakt met de puppy-entingen, het kan namelijk zo zijn dat uw pup niet voldoende antistoffen aanmaakt na de entingen, de zogenaamde non-responder. ​

Voor de ziekte van weil wordt niet getest, dit vaccin werkt echt maar maximaal een jaar, dus dat heeft geen zin. Het is natuurlijk aan u zelf of u wel of geen enting voor de ziekte van weil wilt waar ook niet op getest kan worden zijn de kennelhoest en rabiësvaccinatie 


De titer test is ook mogelijk voor katten en paarden. Odette heeft al vele katten en paarden getiterd deze titertest is erg betrouwbaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VacciCheck, nu ook voor paarden.

Inmiddels kennen veel mensen de Vaccicheck voor honden en katten, een methode om in een druppel bloed te bepalen of het dier voldoende antistoffen heeft tegen de belangrijkste ziekten.

De Tetacheck is minder bekend. Dit is een snel test om te bepalen of uw pony of paard nog voldoende antistoffen heeft tegen tetanus. Vaak wordt nog jaarlijks gevaccineerd tegen tetanus, terwijl de enting in de meeste gevallen veel langer bescherming biedt. Een tetanusvaccinatie is vrij heftig, dus hoe minder je die geeft, hoe beter voor het paard.

Ook voor de Teacheck is slechts een druppel bloed nodig om de bepaling te doen, en na 10 minuten is het resultaat al bekend.

Grote voordeel van titeren is, dat er geen overbodige vaccinaties gegeven worden, en
u toch gerust kan zijn dat uw dier goed beschermd is tegen besmettelijke ziektes.

Titeren, een nieuwe ontwikkeling bij paarden?

Er is een nieuwe ontwikkeling gaande ook voor paarden en ponys en misschien heb je er al wel eens van gehoord: titeren. Wat is titeren en wat zijn de mogelijkheden bij paarden?

De meeste paardeneigenaren laten ieder jaar hun paard enten. Dit is verplicht als je op wedstrijd gaat en ook sommige pensionhouders verlangen dat je je paard ieder jaar netjes laat enten tegen influenza en tetanus. Als je internationaal rijdt ben je zelfs verplicht om elke 6 maanden tegen influenza te enten. Met behulp van je paardenpaspoort kun je aantonen dat je paard geënt en beschermd is.

Bij titeren voor paarden kijkt dierenarts Den Bommel via een bloedtest naar de aanwezige antilichamen tegen een bepaalde ziekte. Op deze manier kan de beschermingsgraad van je paard, tegen bijvoorbeeld tetanus en influenza bepaald worden.

Tetanus is een ziekte die volgt op een besmetting met de Clostridium Tetani bacterie. Paarden zijn daar heel gevoelig voor, veel gevoeliger dan mensen. Bij mensen is één keer in de 10 jaar een vaccinatie voldoende, bij paarden niet. Maar is het wel echt nodig om elk jaar te vaccineren? Internationaal zijn er veel verschillen in het “boosteren’ (na de basisentingen) tegen tetanus. In Zweden wordt er elke 3 jaar gevaccineerd en in Groot Brittannië elke twee jaar. In Nieuw Zeeland hebben ze een interval van 5 jaar.

Wat is dan wijsheid in het vaccinatieschema?

Tot voor kort was het paspoort de enige manier om de beschermingsgraad van je paard te kunnen bepalen of je moest een titerbepaling via een laboratorium laten doen (wat traag en kostbaar is). Sinds enige tijd bestaat de Fassisi ®TetaCheck, een snel test op de hoeveelheid antilichamen tegen tetanus. Met deze snel test kan dierenarts Den Bommel dit ter plekke testen.

Wanneer kan dit handig zijn?

Bijvoorbeeld als je paard geopereerd moet worden of een verwonding heeft opgelopen, met deze test kun je op dat moment bepalen of je paard voldoende antistoffen heeft.

Het kan behulpzaam zijn bij het bepalen van het startmoment van de eerste vaccinatie van je veulen. Het kan ook behulpzaam zijn bij eigenaren die niet “zomaar” willen enten omdat het volgens het schema nodig is. Op het moment dat er bij de snel test uitkomt dat je paard nog voldoende bescherming heeft, kun je er als eigenaar voor kiezen om niet te enten. Er wordt in het paspoort dan een aantekening gemaakt dat er getest is en dat je paard nog voldoende beschermd is.

Dierenarts Den Bommel die met deze snel test werkt heeft losse entingen bij zich, want je moet nog wel jaarlijks tegen influenza enten. Daar bestaat nog geen snel test voor.

De TetaCheck kan jou als paardeneigenaar dus ondersteunen bij het efficiënter vaccineren tegen tetanus, maar maak wel goede afspraken met dierenarts Den Bommel over de verantwoordelijkheid als je afwijkt van de in Nederland geldende bijsluiter (langer dan 2 jaar).

Odette Radier heeft ook een stuk geschreven titeren van paarden dit document is geplaatst bij vaccicheck.nl

https://www.vaccicheck.nl/sites/default/files/documents/titeren_bij_paarden_dierenarts_odette_radier.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de kat is het mogelijk om te titeren voor de volgende ziekteverwekkers?

Kattenziekte (Panleukemie)
Niesziekte (Herpes, Calici)

Kat "titeren", er wordt dan een klein beetje bloed afgenomen vanuit het oor en daarmee wordt de hoeveelheid antistoffen die de kat op dat moment heeft bepaald mbv een test, de vacci-check.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titerbepaling?
 

Een titerbepaling, ook wel titreren genoemd, is een eenvoudige test waarmee we aan de hand van slechts enkele druppels bloed kunnen checken of uw huisdier nog voldoende beschermd is tegen bepaalde ziektes waar we normaal gesproken tegen enten. Is je dier voldoende beschermd dan is de enting tegen die ziekte op dat moment dus niet nodig. Zo kunnen we pas echt op maat gaan enten.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel honden en katten na een vaccinatie, eigenlijk veel langer beschermd zijn tegen bepaalde ziektes dan men vroeger altijd dacht. Alleen is dat niet alleen per ziekte verschillend, maar ook per dier, omdat leeftijd, conditie, stress en het individuele immuunsysteem bij elk afzonderlijk dier weer anders zijn. Ieder dier is immers uniek. Alleen konden dierenartsen dat vroeger niet nagaan en werd er dus aangeraden om jaarlijks te vaccineren, om er zodoende in ieder geval zeker van te zijn van dat je huisdier voldoende beschermd was.

Maar tegenwoordig weten we inmiddels dat te vaak vaccineren ook niet gezond is. Bovendien kunnen we nu met behulp van een titerbepaling nagaan of je huisdier nog voldoende beschermd is tegen een aantal van de ziektes waar we tegen inenten. Door middel van de titerbepaling weten we of je dier een bepaalde enting nu nodig heeft of niet om nog voldoende beschermd te zijn tegen een bepaalde ziekte.


Er zijn 2 titertesten op de markt VacciCheck en RapidstatusTitertest we hebben beide in huis hieronder informatie over beide testen

 

De nieuwe RapidSTATUS TiterTest is vanaf maart 2020 verkrijgbaar.
Met deze titertest kunnen we de antilichamen voor Parvo, Hepatitis en Hondenziekte bepalen.

 

Er zijn slechts 3 eenvoudige handelingen nodig om de titertest uit te voeren.
De uitslag is na 10 minuten af te lezen, de uitslag is positief of negatief.
Er wordt geen waarde bepaalt zoals bij de Vaccicheck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziekte 

                                                            Sensitiviteit   Specificiteit

Hond 

  

Hondenziekte                                           100%               92%

Parvo                                                          88%             100%

Canine Adeno Virus-1                                94%               93%

    

Kat 

  

Feline Herpes Virus-1                                  93%               96%

Feline Calici Virus                                        90%               91%

Feline Parvo Virus                                        89%               98%

 

VacciCheck.

Klik HIER voor een filmpje over titeren van het Dierencafé. Klik HIER voor de handleiding. Klik HIER voor de flyer. 

 

Vaccicheck voor de hond en kat?
 

De test waarmee we de titerbepaling doen heet Vaccicheck en is op dit moment beschikbaar bij de hond voor hondenziekte, HCC (besmettelijke leverziekte) en parvo. Bij de kat kunnen we testen op bescherming tegen kattenziekte en niesziekte. Met behulp van de Vaccichek kunnen we dus, door middel van een paar druppels bloed nagaan of je hond of kat opnieuw gevaccineerd zou moeten worden tegen deze ziektes.

Dit betekent echter wel dat het bijvoorbeeld voor eigenaren van honden noodzakelijk blijft om hun hond elk jaar tegen de ziekte van Weil te laten vaccineren. Deze enting geeft namelijk maar 1 jaar bescherming. Daarnaast  kan met behulp van de Vaccicheck  niet beoordeeld worden of je hond nog voldoende bescherming heeft tegen de ziekte van Weil. Dit omdat de immuniteit hiervoor niet zozeer via te meten antilichamen in het bloed loopt, maar door middel van herinnering in afweercellen. En dat is niet te meten.

De ziekte van Weil wordt onder andere overgedragen door ratten die het in hun urine uitscheiden en komt helaas regelmatig voor, met name in waterrijke gebieden. En aangezien deze ziekte zeker niet onschuldig is, – je hond kan er door komen te overlijden -,  en ook mensen kunnen besmet kunnen raken met de bacterie die de ziekte van Weil veroorzaakt, is ons advies om vooral jaarlijks te blijven vaccineren tegen de ziekte van Weil. Zeker in ons waterrijk eiland waar veel honden vaak heerlijk in het water spelen en zwemmen.


 

Waarom zou je overwegen om de titerbepaling te doen?
 

  • je wilt je dier goed beschermen tegen de ziekten waar we tegen inenten, maar liever niet als dat nog niet noodzakelijk is voor een goede immuniteit

  • een dier kan allergisch zijn voor bepaalde stoffen in de entstof

  • je weet niet of het dier ingeënt is; denk maar aan de kat die plotseling aan komt lopen en besluit bij je te blijven.

  • Het dier is ziek of heeft bijvoorbeeld een auto-immuunziekte gehad

  • Naast de jaarlijkse vaccinatie, ter controle of er een boostervaccinatie gegeven dient te worden (DHP of kattenziekte)

  • Dieren met een onstabiele, chronische aandoening of dieren die bepaalde medicijnen krijgen

  • Voor fokkers het opstellen van een individueel vaccinatieschema voor pups. Met VacciCheck kan worden bepaald wat het beste moment is om te starten met vaccineren

  • Dieren waarvan de vaccinatiestatus onbekend is. Zoals bij honden uit het buitenland met een onduidelijke of onbekende vaccinatiestatus. Zo kunnen we kijken of ze nog beschermd zijn

  • Controleren of de vaccinaties goed zijn aangeslagen (ons advies pups is 16 weken).

Waarom is het verstandig om of te vaccineren of een titer bepaling te doen?
 

Wanneer je huisdier niet gevaccineerd is en onvoldoende weerstand tegen deze ziektes heeft dan loopt hij of zij kans om ziek te worden en kan er zelfs aan komen te overlijden. Bij de hond komt het parvovirus bijvoorbeeld nog steeds voor en in 2015 is er nog een uitbraak van de gevreesde kattenziekte geweest.

Kan ik pups laten titeren ?

Uit uitgebreid onderzoek blijkt dat nog niet bij alle pups de antistoffen van de moeder uit het lichaam verdwenen zijn op 12 weken.
De pups die in een beschermde omgeving opgroeien en waarvan de moeder ook goed is beschermd door vaccinatie
zullen worden beschermd door de antistoffen in de eerste levensweken.
Als deze moederlijke antistoffen nog volop aanwezig zijn, zal de vaccinatie er niet in slagen om voldoende bescherming te bieden.


Het kan dus zeer verstandig zijn om op 16 weken nogmaals in te enten of op dat moment een titerbepaling te laten doen om te kijken of de inentingen wel zijn aangeslagen.
Steekproefsgewijs kunnen fokkers hun pups ook al eerder dan 16 weken laten titeren, maar 16 weken is een goede richtlijn.

Het op het juiste moment vaccineren van pups is ontzettend belangrijk. Zonder titerbepaling is het raadzaam om het huidige  entschema aan te houden.

Een pup of kitten wordt gemiddeld in de eerste 6 tot 9 weken van zijn leven beschermd door deze afweerstoffen, maar ze worden langzaam afgebroken.
Daarom is het belangrijk dat een pup of kitten gevaccineerd wordt als hij niet meer voldoende beschermd is, zodat het dier zelf antistoffen op gaat bouwen.


Maar hoe lang duurt die bescherming?

De hoeveelheid antistoffen in het bloed van het moederdier Hoeveel colostrum het puppy of kitten drinkt.
Beide punten variëren. We weten in ieder geval wel zeker dat bij alle pups en kittens na 16 weken de bescherming door deze antistoffen volledig is verdwenen.

Dus een dier dat nooit is gevaccineerd, ouder is dan 16 weken en zelf de ziekte niet heeft doorgemaakt, zal dus nooit een “titer” hebben opgebouwd en onbeschermd zijn.
Het is veel te gevaarlijk om jonge dieren waarvan de immuunstatus niet bekend is, pas op 16 weken leeftijd te gaan vaccineren.
Als ze namelijk al op 9 weken niet meer beschermd worden door afweerstoffen kan dat voor ziektes als parvo en kattenziekte heel snel dodelijk zijn.

Kan ik tegen alle ziekten de antistoffen laten bepalen?
 

Zoals hierboven al uitgelegd werd, kunnen we geen titerbepaling doen voor de ziekte van Weil en voor kennelhoest, c.q. de Bordetella bacterie. Het advies is dan ook om tegen deze ziektes te blijven vaccineren. De kennelhoest/Bordetella enting wordt aangeraden als je dier veel contact heeft met soortgenoten. Je moet hierbij denken aan een dier dat naar een pension gaat, een tentoonstelling, een hondencursus of met een uitlaatservice mee gaat.

Voor hondsdolheid, ofwel rabiës, kan wel een titerbepaling gedaan worden, maar dat wordt in speciaal daarvoor aangewezen laboratoria gedaan. Daarvoor zullen we dus wat bloed moeten opsturen en laat de uitslag wat langer op
 

Mag mijn dier naar een pension als deze niet ingeënt is?
 

Nee je dier moet minimaal 1 x ingeënt zijn. Sommige pensions zullen je dier wellicht toelaten als hij of zij een bewijs heeft dat hij of zij een voldoende hoge titer heeft, maar dat is afhankelijk van het pension. Je zal zelf even moeten navragen bij het pension waar je je dier naar toe wil brengen. Verder willen de meeste pensions ook graag dat je dier tegen kennelhoest/Bordetella is gevaccineerd.

Titerbepaling pensions is toegestaan?

Zie link De KNMvD de beroepsorganisatie van dierenartsen Titerbepaling-pensions-is-toegestaan 

Pensionhouders en de wetelijke bepalingen?

 

Pensionhouders moeten zich aan de wet houden. Dit betekent dat honden en katten die zij willen opnemen in ieder geval één keer gevaccineerd moeten zijn tegen parvo en hondenziekte (distemper) bij de hond. Bij katten is dit kattenziekte en niesziekte.
Het mogelijk om de status van de bescherming te controleren met de titerbepaling. De NVWA accepteert de titerbepaling als alternatief voor de (drie-)jaarlijkse hervaccinatie, op voorwaarde dat de uitslag van de titerbepaling voldoende onderbouwd is door de dierenarts.
Een dierenpensionhouder is vrij om te bepalen om alleen dieren te accepteren met de volledige (drie-)jaarlijkse entingen of ook dieren te accepteren met een geldige titerbepaling met onderbouwing van de dierenarts. De pensionhouder is er verantwoordelijk voor dat de dieren in het pension gezond blijven en bij controle alles op orde is.

Zijn er nadelen aan het titeren?
 

Ja het titeren betekent dat wij wat bloed moeten prikken, ook al hebben we maar een paar druppels nodig. Verder is het iets duurder om op deze manier je dier te beschermen tegen deze ziektes. Het kost iets ook meer tijd dan bij een gewone vaccinatie, immers we moeten eerst bloed afnemen, en het bepalen van de titer kost daarna ongeveer een half uur. Het kan zijn dat door drukte we de test later op de dag pas inplannen. Afhankelijk van de test zal een vaccinatieplan ingezet worden. We streven er echter altijd naar om het in één sessie te laten gebeuren.

Wat zijn geen goede redenen om te titeren ?

Om geld te besparen
Om helemaal niet meer te vaccineren

Vervangt titeren het vaccineren?

Nee, vaccineren redt dierenlevens dus zal altijd noodzakelijk zijn om ziekte te voorkomen. Niet vaccineren is geen oplossing, maar door te titeren is er een manier om op maat te vaccineren en weten dat je huisdier dan goed beschermd is. Tegen leptospirosis, besmettelijke hondenhoest en niesziekte dient jaarlijks gevaccineerd te worden om uw huisdier te beschermen.

Is titeren wel wetenschappelijk ?

Ja, de WSAVA onderschrijft de waarde van antilichamen bepaling (2016).

Titerbepaling nu wettelijk toegestaan?

Ja, KNMvD de beroepsorganisatie van dierenartsen heeft hierover bericht op 28 jan 2016. 

Wat zijn de kosten?

De kosten van het testen is inclusief afname bloed en bepaling, en consult en gezondheidstest €41,-. Als u meerdere dieren tegelijk wilt laten titeren gaat daar nog een korting vanaf, dit geldt vanaf 10 dieren. u betaald dan €35,- incl consult eventuele entingen kosten €26,-

U kunt vanaf 1 dier bij ons terecht om deze te laten titeren u betaald dan €41 voor de kat is dit €50,- U kunt bv een titerdag organiseren met vrienden of buren.

Het titeren kan bij ons in de praktijk in Den Bommel of bij u thuis op locatie ook geven we titersessie door het land (zie agenda)

Ook komen we op dierenshows (honden katten) hondenscholen honduitlaatservice hondenopvang trimsalons (honden katten) rasverreningen (honden katten) paarden maneges  dierenspecial zaak (zie agenda)

Er kunnen ook lezingen geven worden over titeren vraag naar de mogelijkheden.

Wij komen in verschillende regio's in Nederland ook in het weekend.

We hebben wel een minimale aantal dieren nodig die we kunnen titeren vraag hierna.

Maar u kunt natuurlijk ook gewoon langs komen in onze praktijk in Den Bommel.

Dit kan gewoon dagelijks u krijgt de uitslag de zelfde dag wel graag een afspraak maken.

Zie onze facebook site hier staan vele posting op van dieren die getitert zijn op de praktijk in Den Bommel en titersesies in heel het Nederland.

Onze eigen titeren site is www.titeren.nl en www.titerbepaling.nl

Ook op https://www.facebook.com/Titeren-429758330779118/    

Een afspraak maken kan via mail info@dierenartsdenbommel.nl  Of via facebook via de website ga naar de link contact of gewoon even bellen 0681183711

 

Wij zijn verder lid van Titeren voor professionals

Titer verslagen van Odette Radier bij Facebook site Alles over Titeren

Kijk bij [zoeken in deze groepen] aan de linkerkant van begin pagina Alles over Titeren

Vul hier in Odette Radier druk op zoek
Dan krijgt u een overzicht van al mijn postings bij Alles over Titeren

Agenda Titersessies kosten zijn dan 35 euro per 10 dieren daaronder 40 euro U kunt ook een lezing aanvragen.

We gaan zeker om de 2 maanden een titersessie doen in de omgeving Rotterdam en 4 keer per jaar in Zeeland en 4 keer per jaar omgeving Roosendaal & Bergen op Zoom

2017

20 Februari       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

21 Maart           Titeren Bij Honden fokker Stad aan 't Haringvliet door DA Odette Radier (Zuid Holland) 

06 Mei              Titeren Bij Woefjes en Boefjes Kindercoaching en Hondenuitlaatservice door DA Odette Radier (Zeeland)        
09 Juli               Titeren Bij Cave Canem Bully show door dierenarts Odette Radier (Zuid Holland) 

15 Juli               Titeren Bij Hondentrimsalon Jasmijn Ooltgensplaat door DA Odette Radier (Zuid Holland)

09 Augustus     Titeren Bij Hondenopvang De Pannehoeve door DA Odette Radier (Zeeland)

18 Augustus     Titeren Bij Hondenschool Nieuw Vossemeer door DA Odette Radier (Noord Brabant) 

17 September   Titeren Bij Cave Canem Bully show door DA Odette Radier (Zuid Holland)

20 September   Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

24 September   Titeren Bij Rasvereniging voor Tibetaanse Terriërs door DA Odette Radier (Incl workshop en lezing) (Utrecht)

30 September   Titeren Bij Jumper dieren speciaal zaak activiteitendag aanwezig middag door DA Odette Radier (Zuid Holland)

30 September   Titeren Bij Dieren speciaallzaak Oud Beijerland aanwezig in de ochtend door DA Odette Radier (Zuid Holland)

01 Oktober        Titeren Bij Hondenschool Zevenbergen door DA Odette Radier (Noord Brabant)

05 November    Titeren Bij Hondenschool Zevenberegn door DA Odette Radier (Noord Brabant)

09 November    Titeren Bij Honden fokker Noord Beveland door DA Odette Radier (Zeeland)

19 November    Titeren Bij Paarden manege Zeeland door DA Odette Radier (Noord Brabant)

2018

15 Januari        Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

23 Januari        Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

02 Februari       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

16 Februari       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

17 Februari       Titeren Bij KC Voorne-Putten en omstreken Spijkenisse DA Odette Radier (Incl workshop en lezing) (Zuid Holand)

23 Februari       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

24 Februari       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

27 Februari       Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

28 Februari       Titeren Bij Honden fokker Klaaswaal DA Odette Radier (Zuid Holland)

01 Maart           Titeren Bij Honden fokker Hellevoetsluis DA Odette Radier (Zuid Holland)

02 Maart           Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Hollland)

17 Maart           Titeren Bij Dieren speciaallzaak Oud Beijerland door dierenarts Odette Radier (Zuid Holland)

23 Maart           Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

25 Maart           Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

30 Maart           Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

03 April             Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

07 April             Titeren Bij Honden fokker Kamperland door DA Odette Radier (Zeeland)

09 April             Titeren Bij Honden fokker Tilburg door DA Odette Radier (Noord Brabant)

10 April             Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)        

28 April             Titeren Bij Dieren speciaalzaak Animalium Rotterdan door DA Odette Radier (Zuid Holland)

07 Mei               Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

09 Mei               Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

05 Juni              Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

10 Juni              Titeren Bij Hondenschool HSV de Oase Rotterdan door DA Odette Radier (Zuid Holland)

18 Juni              Titeren Bij Honden fokker Klaaswaal DA Odette Radier (Zuid Holand)

27 Juni              Titeren Bij Hondenopvang De Pannehoeve door DA Odette Radier (Zeeland)

30 Juni              Titeren Bij Dieren speciaalzaak Animalium Rotterdan door DA Odette Radier (Zuid Holland)

02 Juli               Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)  

04 Juli               Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

07 Juli               Titeren Bij KC Scheldezoom  Bergen op Zoom & Roosendaal door DA Odette Radier (Noord Brabant)

23 Juli               Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)   

25 Juli               Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)   

28 Juli               Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL DA Odette Radier (Zuid Holland)

02 Augustus     Titeren Bij Hondenopvang De Pannehoeve door DA Odette Radier (Zeeland)

09 Augustus     Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland) 

10 Augustus     Titeren Bij Katten fokker Hillegom (Noord Holland)

13 Augustus     Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

16 Augustus     Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland) 

17 Augustus     Titeren Bij Honden fokker Burg Haamstede door DA Odette Radier (Zeeland)

17 September   Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

20 September   Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

29 September   Titeren Bij Dieren speciaallzaak Oud Beijerland door dierenarts Odette Radier (Zuid Holland)

13 Oktober        Titeren Bij Hondenschool Aviva  DA Odette Radier (Noord Brabant)

27 Oktober        Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

29 Oktober        Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

31 Oktober        Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

17 November    Titeren Bij NADAC Hoopers Focus With Fun DA Odette Radier (Noord Brabant)

23 November    Titeren Bij Katten fokker Kappele (Zeeland)

28 November    Titeren Bij Silverlinde Breda  DA Odette Radier (Noord Brabant)

01 December    Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL DA Odette Radier (Zuid Holland)

10 December    Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

24 December    Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel Kerst titersessie DA Odette Radier (Zuid Holland)

                         

2019 

07 Januari        Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

12 Januari        Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

16 Januari        Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland) 

26 Januari        Titeren Bij Hondenschool Aviva  door DA Odette Radier (Noord Brabant)

09 Februari      Titeren Bij Hondentraining Yvonne van der Meer Heerhugowaard door DA Odette Radier (Noord Holland)

12 Februari      Titeren Bij Honden fokker pups Boxtel door DA Odette Radier (Noord Brabant)

13 Februari      Titeren Bij Silverlinde Breda  door DA Odette Radier (Noord Brabant)

23 Februari      Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL Spijkenisse door DA Odette Radier (Zuid Holland)

09 Maart           Titeren Bij Honden fokker Goes door DA Odette Radier (Zeeland)

14 Maart           Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

25 Maart           Titeren Bij Honden fokker Noordwelle door DA Odette Radier (Zeeland)

30 Maart           Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

03 April             Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland) 

27 April             Titeren Bij Hondenschool & Hondenmassage Country Dogs Groede door DA Odette Radier (Zeeland)

30 April             Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland) 

08 Mei              Titeren Bij Dierenspeciaalzaak PET en CO Middelburg door DA Odette Radier (Zeeland)

11 Mei              Titeren Bij Hondenschool Aviva  door DA Odette Radier (Noord Brabant)

18 Mei              Titeren Bij Hondentrimsalon-Paula Krommenie door DA Odette Radier (Noord Holland)

06 Juni             Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)        

08 Juni             Titeren Bij Hondenopvang  door DA Odette Radier (Noord Holland)

11 Juni             Titeren Bij Honden fokker pups door DA Odette Radier (Noord Holland) 

13 Juni             Titeren Bij Honden fokker pups Boxtel door DA Odette Radier (Noord Brabant)

18 Juni             Titeren Bij Honden fokker pups  door DA Odette Radier (Zuid Holland)

21 Juni             Titeren Bij Honden fokker pups  door DA Odette Radier (Utrecht)

22 Juni             Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

29 Juni             Titeren Bij Hondentrimsalon Top Trim Best door DA Odette Radier (Noord Brabant)

06 Juli              Titeren Bij NADAC Hoopers Focus With Fun DA Odette Radier (Noord Brabant)

06 Augustus     Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)   

10 Augustus     Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL Spijkenisse door DA Odette Radier (Zuid Holland)

14 Augustus     Titeren Bij Dierenspeciaalzaak PET en CO Middelburg door DA Odette Radier (Zeeland)

04 September  Titeren Bij Hart voor je hond Scharendijke door DA Odette Radier (Zeeland)

28 September  Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

09 Oktober       Titeren Bij Honden fokker Kamperland door DA Odette Radier (Zeeland)

16 Oktober       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

23 Oktober       Titeren Bij Honden fokker pups door DA Odette Radier (Noord Brabant) 

24 Oktober       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

26 Oktober       Titeren Bij Hondentraining Yvonne van der Meer Heerhugowaard door DA Odette Radier (Noord Holland)

30 Oktober       Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

23 November   Titeren Bij NADAC Hoopers Focus With Fun DA Odette Radier (Noord Brabant)

29 November   Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

07 December   Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL Spijkenisse door DA Odette Radier (Zuid Holland)

2020

03 Januari        Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland) 

18 Januari        Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

20 Januari        Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

27 januarii        Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland)

08 Februari      Titeren Bij Hondentrimsalon Top Trim Best door DA Odette Radier (Noord Brabant)

10 Februari      Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel door DA Odette Radier (Zuid Holland) 

22 Februari      Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL Spijkenisse door DA Odette Radier (Zuid Holland)

07 Maart          Titeren Bij NADAC Hoopers Focus With Fun DA Odette Radier (Noord Brabant)

21 Maart          Titeren Bij Natuurvoedingswinkel Eiland van Meier Axel door DA Odette Radier (Zeeland) Cancel

28 Maart          Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland) Cancel

26 April            Titeren Bij Vers vlees Novivit Zevenbergen DA Odette Radier (Noord Brabant) Cancel

02 Mei              Titeren Bij Hondenschool & Hondenmassage Country Dogs Groede door DA Odette Radier (Zeeland) Cancel

06 Juni             Titeren Bij Hondentrimsalon-Paula Krommenie door DA Odette Radier (Noord Holland) Cancel

10 Juni             Titeren Bij Hart voor je hond Scharendijke door DA Odette Radier (Zeeland) Cancel

27 Juni             Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

15 augustus     Titeren Bij Hondenschool & Hondenmassage Country Dogs Groede door DA Odette Radier (Zeeland)

29 augustus     Titeren Bij NADAC Hoopers Focus With Fun DA Odette Radier (Noord Brabant)

06 september   Titeren Bij Vers vlees Novivit Zevenbergen DA Odette Radier (Noord Brabant)

19 september   Titeren Bij Natuurvoedingswinkel Eiland van Meier Axel door DA Odette Radier (Zeeland)

10 oktober        Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland) Cancel

17 oktober        Titeren Bij KC Voorne-Putten en omstreken Spijkenisse DA Odette Radier

24 oktober        Titeren Bij Voor honden Benebroek door DA Odette Radier (Noord Holland) 

31 oktober        Titeren Bij Hart voor je hond Scharendijke door DA Odette Radier (Zeeland) Cancel

14 november    Titeren Bij Hondentrimsalon Top Trim Best door DA Odette Radier (Noord Brabant) 

                         

2021                 

                         Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

                         Titeren Bij Hart voor je hond Scharendijke door DA Odette Radier (Zeeland)

                         Titeren Bij NADAC Hoopers Focus With Fun DA Odette Radier (Noord Brabant)

                         Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL Spijkenisse door DA Odette Radier (Zuid Holland)

                         Titeren Bij Trimsalon Shine Bright Goes door DA Odette Radier (Zeeland)

                         Titeren Bij Hondentrimsalon-Paula Krommenie door DA Odette Radier (Noord Holland)

                         Titeren Bij Hondenschool & Hondenmassage Country Dogs Groede door DA Odette Radier (Zeeland)

                         Titeren Bij Natuurvoedingswinkel Eiland van Meier Axel door DA Odette Radier (Zeeland)

                         Titeren Bij Vers vlees Novivit Zevenbergen DA Odette Radier (Noord Brabant)

                         Titeren Bij Hondentrimsalon Top Trim Best door DA Odette Radier (Noord Brabant)

                         Titeren Bij Voor honden Benebroek door DA Odette Radier (Noord Holland)  

                          

                          

Datum volgt      Titeren Bij Hondentraining Yvonne van der Meer Heerhugowaard door DA Odette Radier (Noord Holland)

Datum volgt      Titeren Bij NADAC Hoopers Focus With Fun DA Odette Radier (Noord Brabant)

Datum volgt      Titeren Bij Hondenschool Aviva  DA Odette Radier (Noord Brabant)

Datum volgt      Titeren Bij Franc’s Dierenshop XL DA Odette Radier (Zuid Holland)

Datum volgt      Titeren Bij Hondentrimsalon Ginny Rotterdam door DA Odette Radier (Zuid Holland)

Datum volgt      Titeren Bij Hondentrimsalon Ooltgensplaat Jasmijn door DA Odette Radier (Zuid Holland)

Datum volgt      Titeren Bij Hondenopvang De Pannehoeve door DA Odette Radier (Zeeland))

Datum volgt      Titeren Bij Cave Canem Bully show door dierenarts Odette Radier (Zuid Holland) 

Datum volgt      Titeren Bij Dieren speciaallzaak Oud Beijerland door dierenarts Odette Radier (Zuid Holland)

Datum volgt      Titeren Bij KC Scheldezoom  Bergen op Zoom & Roosendaal door DA Odette Radier (Noord Brabant)

Datum volgt      Titeren Bij Dierenartspraktijk Den Bommel DA Odette Radier (Zuid Holland)

Datum volgt      Titeren Bij Silverlinde Breda DA Odette Radier (Noord Brabant)

Zoeken nog naar een Titer locatie in Noord Holland omgeving Haarlem Hoofddorp Velsen en omgeving Brabant Roosendaal Bergen op Zoom  wie helpt ons als u wat weet stuur een mail naar info@dierenartsdenbommel.nl

                          dierenartsdenbommel.nl   dierenarts-holistisch.nl   dierenartskomtaanhuis.nl    acupunctuur-voordieren.nl   titeren.nl

 

                                                                           Deze pagina laad het best in google chrome en firefox

titeren titerbepaling titersessie titer titertest
titeren titerbepalig titersessie titertest tetacheck fassisi getiterd getitert
titer titertest tetacheck fassisi vacci-check getiterd vaccicheck getitert
20 katten.png
Serval.png
RapidSTATUS TiterTest.jpg
RapidSTATUS TiterTest
Paard titeren
teta
Titeren3
vacci-check
canine-main-2016
titeren1
Titeren
titer-enting-vaccicheck
vaccicheck
Titeren
bottom of page