top of page

Tandenpoetsen bij de hond


Als u vindt dat uw hond een slechte adem heeft en uit zijn bek stinkt, dan kan het goed zijn dat dat te maken heeft met zijn gebit. In deze blog leggen we je uit hoe tandenpoetsen bij de hond in zijn werk gaat, waarom tandenpoetsen bij de hond belangrijk is en hoe u tandenpoetsen bij uw hond aanpakt.

Tandenpoetsen bij de hond; jong geleerd is oud gedaan

Als u een pup heeft, dan gaat u hem van alles leren. Een belangrijk onderdeel van het leerproces voor een pup is het ondergaan van aanrakingen. Hij moet leren dat u in de oren wilt kijken, dat u de poten wilt schoonmaken na het uitlaten en dat u de vacht wilt doorkammen.

Mijn advies is: laat uw pup ook wennen aan het bekijken van het gebit en het tandenpoetsen.

Tandenpoetsen bij de hond: een dagelijks terugkerend ritueel

Een gezond gebit is onmisbaar voor een goede gezondheid. In de loop van de tijd vormt er zich tandplak op de tanden en kiezen van uw hond. Hierdoor hechten bacteriën zich gemakkelijk aan het gebit. Deze laag wordt biofilm genoemd. Door het tandenpoetsen bij de hond verwijdert u deze biofilm. Het mooiste is als u dagelijks kunt tandenpoetsen bij uw hond. Zo krijgen bacteriën weinig kans om te vermenigvuldigen. Als tandenpoetsen bij de hond lang niet gebeurt of het lukt helemaal niet om te poetsen, dan hardt deze biofilm uit tot tandsteen. Tandsteen kan met tandenpoetsen niet meer worden verwijderd. Door tandsteen raakt het tandvlees ontstoken. Het tandvlees trekt zich terug en zodoende komt er steeds meer ruimte voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen.

Uiteindelijk leidt dit tot het verlies van kaakbot en verlies van tanden en kiezen. Bovendien kunnen bacteriën via deze weg het lichaam in om verderop ontstekingen te veroorzaken.

Tandenpoetsen bij de hond: belangrijk voor hond en ook voor het baasje.

Een gezond gebit is dus erg belangrijk. Daarom wordt er in februari landelijk aandacht besteed aan gebitsverzorging bij huisdieren. Ook bij Dierenkliniek Broerdijk kunt u met uw hond terecht voor een gratis gebitscontrole van uw kat of hond door gediplomeerde paraveterinairen. U kunt leren tandenpoetsen bij de hond en de kat.

Want een hond met een gezond gebit heeft geen slechte adem en dat is ook wel zo prettig voor het baasje.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page