Vroegtijdige opsporing nierziekte bij de kat door urineonderzoek


Heeft u een kat van 8 jaar of ouder? Laat dan de urine van uw kat snel onderzoeken!

We vragen hier uw aandacht voor Chronische Nierziekte (CNZ). Dit komt veel bij oudere katten voor. Ongeveer 33% van alle katten lijdt aan chronische nierziekte, vaak zonder dat dat van buitenaf te zien is.

Als de chronische nierziekte in een vroeg stadium wordt herkend, kan er tijdig een behandeling bij uw kat worden ingezet.

Helaas is in een vroeg stadium nog niets aan de kat te zien. Pas als de nierziekte in vergevorderd stadium is, kunnen de volgende ziekteverschijnselen zichtbaar zijn:

meer slapen gewichtsverlies veel drinken en plassen doffe geklitte vacht doffe ogen slechte adem

Maar ook als u nog niets ziet aan uw kat,kunnen we toch iets doen om erachter te komen of er sprake is van beginnende nierziekte.

Dit doen we door middel van urine onderzoek. We onderzoeken de urine van uw kat op haar concentratie(soortelijk gewicht)

Als uit dit urine onderzoek blijkt dat de urine niet voldoende geconcentreerd is, raden we een bloedonderzoek aan en doen we een bloeddrukmeting bij uw kat.

Hoe vang ik urine op van mijn kat voor urineonderzoek?

Vang thuis urine op van uw kat door de kattenbakinhoud te vervangen door plastic kattenbakkorrels.

Breng dit urinemonster van uw kat zo vers mogelijk naar ons toe.

Lukt het niet om thuis urine van uw kat op te vangen? De meeste katten laten het goed toe om middels een punctie urine direct uit de blaas te halen.

Is de urine te weinig geconcentreerd? Blijkt uit het urine- en bloedonderzoek dat de nierfunctie is verminderd dan kan er een behandeling gestart worden de de nierfunctie ondersteund waardoor uw kat langer fit en levendig blijft.

(* eventuele bijkomende kosten voor uitgebreider bloedonderzoek zijn hierbij niet inbegrepen. Indien dit nodig wordt geacht, wordt dit uiteraard eerst met u overlegd)

U kunt de urine van uw kat brengen tijdens openingstijden van onze praktijk.

http://www.dierenartsdenbommel.nl

Hebt u vragen naar aanleiding van dit bericht?

Mail of bel ons! Wij staan u graag te woord.

info@dierenartsdenbommel.nl

0629352971


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten